Buitenspeeldag 2023

Geplaatst op 11-05-2023 | Geüpdated op 22-06-2023

De nationale buitenspeeldag 2023 komt er aan! Op woensdag 14 juni zal heel Nederland één grote speelplek worden. Maar heb jij al een activiteit op de planning staan? Zo niet, dan is een Outside Escape misschien iets voor jou.

Een Outside Escape is een wandeltocht, stadstour en escaperoom in één. Samen met je vrienden of familie volg je een spannend avontuurlijk verhaal in jouw favoriete stad. Help bijvoorbeeld mee om een gestolen schilderij van Rembrandt van Rijn terug te vinden in Amsterdam, assisteer de politie om een geheim gestolen geheim document terug te vinden in Utrecht of ga op speurtocht en zoek naar de verloren  gestolen Nederlandse grondwet in Den Haag.

Elke Outside Escape heeft een eigen moeilijkheidsgraad, dus je kan zelf kiezen welke voor jullie geschikt is. En is een puzzel toch iets te lastig? Dan kan je altijd zonder problemen een hints op vragen. Op die manier kom je nooit vast te zitten. Ook heeft elke Outside Escape een extra foto zoektocht naast het hoofdverhaal. Dus als jij als ouders lekker op een terras bijkomt, dan kunnen de kinderen nog even door!

Hoe ziet een Outside Escape eruit?

  1. Verzamelen bij het beginpunt: de start is altijd in de buurt van openbaar vervoer en dus makkelijk te bereiken zonder auto.
  2. Start Outside Escape van jouw favoriete stad: volg het spannende verhaal langs hoogtepunten van de stad en los uitdagende puzzels op.
  3. Afsluiting en high score: hebben jullie de hoogste score behaald? Vergelijk je score met andere teams.
  4. Restaurant/café: Bezoek na (of tijdens) de Outside Escape een café of restaurant. Er is namelijk geen tijdslimiet.

Waarmee kan ik een Outside Escape combineren?

Een Outside Escape duurt zo’n 1,5-2 uur en is dus is perfect te combineren met leuke andere activiteiten. Als je vooraf extra activiteiten wilt plannen kan je altijd de route opvragen zodat je zeker weet dat de Outside Escape er langs komt of eindigt in de buurt komt. Denk eens aan de volgende buitenspeeldag toppers:

  • Speeltuin/park: veel Outside Escapes gaan door of langs parken met speeltuinen. 
  • Museum: elke Outside Escape neemt je mee langs, of in de buurt van musea.
  • Markt: de buitenspeeldag is op een woensdag dus dat betekent dat er genoeg markten in Nederland te vinden zijn!

Wat te doen in Deventer

Ontdek Hanzestad Zutphen met Outside Escape

×
preloader