Duurzaam teamuitje: organiseer een outdoor escape

Geplaatst op 17-10-2023

Ben je op zoek naar een duurzaam, maar niet te duur, team- of bedrijfsuitje? Een outdoor escape is snel te regelen, geschikt voor grote groepen, en in veel steden in Nederland en België verkrijgbaar. We zetten de mogelijkheden hier voor je op een rijtje.

Super activiteit

Super activiteit om met een grote groep in kleine teams aan deel te nemen; onderlinge strijd is leuk voor de fanatiekelingen. Door het scorebord konden we aan het einde met elkaar vergelijken. De opdrachten waren na even puzzelen goed te doen.

★★★★★

~Naomi

Hoe gaat dat in z’n werk, een outdoor escape?

Stel je voor, het is een mooie, zonnige dag in mei. Je hebt een teamuitje georganiseerd. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij jullie bedrijf, rondrijden in vervuilende eendjes is niet echt een optie. Dus je hebt gekozen voor een outdoor escape.

Je collega’s verzamelen zich op de afgesproken plek in de stad. Er hebben zich veel mensen aangemeld, zo’n 55 mensen, de stemming zit er goed in. Nu wordt het tijd om iedereen op pad te sturen. Dat gaat heel eenvoudig. Eerst moet je zorgen dat iedereen in een team van 4 of 5 mensen terechtkomt. Een teamuitje is onder meer bedoeld om mensen elkaar beter te laten kennen, dus je probeert te voorkomen dat de mensen die elkaar al goed kennen bij elkaar komen.

‘Lieve collega’s, maak zelf teams van 4 of 5, maar zorg dat je zo veel mogelijk mensen in je team hebt die je nog niet zo goed kent, of niet zo vaak ziet.’

Het is even onrustig, iedereen loopt door elkaar heen. Maar al gauw beginnen zich de groepjes te vormen. Na een paar minuten heeft iedereen een groepje gevonden. Er zitten ook een team van 6 en twee teams van 3 mensen bij, maar dat is geen probleem.

Dan is het tijd om de groepjes op pad te sturen. Je hebt briefjes gemaakt met daarop de link en toegangscode. Je haalt drie teams naar voren en geeft ieder team een briefje. De teamleden openen de link op hun telefoon en lezen de instructie. Ondertussen verzamel jij de volgende drie teams. Na een kwartier hebben alle teams de instructie gekregen. De teams vertrekken daardoor niet allemaal op hetzelfde moment, ze staan niet allemaal tegelijk bij het eerste raadsel.

Los samen de raadsels op.

De teams ontdekken de stad en lossen de raadsels op

De teams ontdekken de mooie plekken van de stad en lossen onderweg de raadsels op. Wat voor raadsels zijn dat? Kijk maar eens naar dit voorbeeld uit Amersfoort.

Je staat op de Hof, midden in Amersfoort. Je kunt rondkijken en inzoomen. Kijk maar eens goed rond op het plein en vervolgens op de afbeelding hieronder. Weet jij het antwoord te vinden?

Wat is het woord van drie letters dat hier wordt gevraagd?

Controleer Hint?

De teams zullen dus goed rond moeten kijken om de raadsels te kunnen oplossen. De teams die goed samenwerken komen al gauw verder. Maar ook als ze er niet uitkomen is dat geen probleem, de hints geven uiteindelijk altijd de oplossing.

Na afloop

De teams druppelen één voor één binnen bij het afgesproken restaurant. Ze zijn heel enthousiast. Sommige collega’s wonen hier al jaren, maar hebben toch nieuwe plekken ontdekt.

Iemand zegt: ‘Het raadsel op het plein was best uitdagend, maar toen we ‘m eenmaal doorhadden, was het heel logisch. Superleuk.’

Sommige mensen zijn al de scores aan het vergelijken. Als eenmaal alle teams binnen zijn en de mensen genieten van een drankje en een vegetarisch hapje, volgt de prijsuitreiking. De teams hebben immers punten verzameld, het scorebord geeft de ranglijst weer. Voor de winnaars heb je een gratis Outside Escape in een stad naar keuze.

Wat kost een outdoor escape?

In vergelijking met andere teamuitjes is een outdoor escape een goedkoop uitje. Een Outside Escape kost 20 euro per team inclusief BTW. Uitgaande van 4 of 5 personen per team is dat zo’n 5 euro per persoon. Je kunt ervoor kiezen om vooraf ergens koffie of thee te drinken. En/of achteraf ergens te borrelen. Voor enkele steden, zoals Utrecht, Den Bosch, Dordrecht, Deventer, Haarlem, Rotterdam en Den Haag hebben we een stappenplan gemaakt, inclusief enkele suggesties voor cafés en restaurants waar je goed terecht kunt.

OnderdeelKosten per persoon incl BTW
Koffie/thee met lekkers vooraf (optioneel)+/- 10 euro
Outside Escape5 euro
Borrel achteraf met hapjes (optioneel)+/- 15 euro

Veelgestelde vragen

Hieronder zie je enkele van de veelgestelde vragen over teamuitjes. Of lees meer over de praktische kant van een Outside Escape als team- of bedrijfsuitje.

Wat is de doelgroep?
De groep moet van wandelen en een beetje puzzelen houden. En een beetje met een mobiel kunnen werken. Onze doelgroep is verder heel breed. Van 14 jaar tot 80 jaar geven mensen aan veel plezier te beleven aan een Outside Escape. Dit maakt het perfect als klein bedrijfsuitje, of onderdeel van een groter geheel.
Wat is de ideale groepsgrootte?
Een Outside Escape kun je doen vanaf 2 personen. Voor grote groepen adviseren wij maximaal 4 deelnemers in 1 team te zetten. Uit ervaringen blijkt dat je 2 a 3 teams tegelijk de route in kunt sturen. Dat betekent dat je met een groep van 80 personen zo’n 30 minuten bezig bent met het vertrek. Groepen groter dan 80 personen kan wel, maar bedenk dan wel dat je even bezig bent met het vertrek. Als je vooraf in een cafeetje oid. gaat zitten is dit geen probleem voor een grote groep.
Hoe gaat een Outside Escape in zijn werk?
Voor een bedrijfsuitje kun je het beste even contact met ons opnemen. Wij maken dan een factuur en mailen jullie de toegangscodes. Je kunt het desgewenst 1 dag van tevoren nog regelen. Je krijgt dan van ons de start instructies via de mail. Je moet wel zelf teams maken van 2-6 personen en die per 2 a 3 teams per 5 minuten de route in sturen. Verder verdeelt het zich vanzelf over de route. Als je met zo’n 80 personen bent, kost het vertrek zo’n 30 minuten. Je kunt de teams na het einde naar een restaurant of café laten gaan voor een eindborrel. Wij kunnen ook de volledige organisatie regelen (voor een begeleider beginnen de kosten vanaf zo’n 350 euro).
Met hoeveel mensen kun je een Outside Escape doen?
Wij raden maximaal 4 personen per team aan. Met meer dan 4 per team is ook mogelijk, maar meer is niet per se beter voor het speelplezier. Je kunt ook met meerdere teams spelen. Bestel per team dan één toegangscode.
Moet ik reserveren?
Nee, reserveren is niet nodig, je kunt na bestelling van de toegangscode starten wanneer je wilt.
Kan ik het bedrijfsuitje op factuur bestellen?
Dat kan zeker! Stuur ons de gegevens en we zorgen dat je een factuur ontvangt. Je krijgt van ons alle informatie over de route en de toegangscode in de mail. Je kunt dus ook achteraf betalen, we factureren alleen de toegangscodes die zijn gebruikt.
Hoe gaat het vertrek en aankomst in zijn werk?
Je kunt zelf bepalen wanneer je start. Voor een teamuitje is dat prima zelf te regelen. Bij een grote groep raden wij aan steeds 2 of 3 teams te laten vertrekken en dan een paar minuten te wachten. Meer over de praktische zaken vind je op onze pagina over grotere groepen.
Wat zijn de start- en eindlocatie
Kies de stad waar de je route wilt doen op onze website. Daar vind je van elke route de start- en eindlocatie.
Kunnen jullie het bedrijfsuitje voor ons regelen?
Je kunt het prima zelf regelen, maar wij kunnen die zorgen ook uit handen nemen. Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan!
Hoe lang duurt een bedrijfsuitje van Outside Escape?
De route is zo’n 2,5km en duurt zo’n 1,5-2,5 uur, afhankelijk van de snelheid waarmee mensen de raadsels oplossen. We hebben wel groepen gehad die het binnen 1 uur konden, maar dat zijn wel uitzonderingen. Een Outside Escape is dus perfect te combineren met andere activiteiten binnen een bedrijfsuitje!

Escape room Amersfoort geen optie? Ontdek Amersfoort met een spannende escape room buiten!

Ontdek Gouda met een Outdoor Escape

×
preloader