Escape room Amersfoort geen optie? Ontdek Amersfoort met een spannende escape room buiten!

Geplaatst op 10-10-2023 | Geüpdated op 30-11-2023

Hou je van escape rooms maar heb je die in Amersfoort al gedaan, is die volgeboekt, of is je groep te groot? Geen zorgen, er is een opwindend alternatief dat net zo leuk en uitdagend is: de Outside Escape in Amersfoort!

Oude stadspoort van Amersfoort

Wat is een Outside Escape?

Als je het concept van een traditionele escape room leuk vindt, dan zul je een Outside Escape zeker ook kunnen waarderen. Stel je voor: in plaats van opgesloten te zijn in een kamer, heb je de hele stad als je speelveld. Met een smartphone in de hand volg je met je team de aanwijzingen, los je raadsels op en beleef je een meeslepend verhaal. Dit allemaal terwijl je de prachtige straten en monumenten van Amersfoort ontdekt.

Bijt je vast in de raadsels van de Outside Escape Amersfoort

Waarom een Outside Escape proberen?

  • Unieke Belevenis: De beleving van een Outside Escape is uniek en het biedt iets dat traditionele escape rooms niet hebben: de vrijheid en frisse lucht van de buitenwereld.
  • Competitief: Je scoort tijdens een Outside Escape punten voor het oplossen van de raadsels en verliest ze als je een verkeerd antwoord invult. Aan het einde van de route kun je je score vergelijken met andere teams op het scorebord. Als je met teams speelt krijg je ook de onderlinge scores te zien. Zo kun je de resultaten direct met je vrienden, familie of collega’s vergelijken. 
  • Leer Amersfoort kennen: Het is niet alleen een avontuur, maar ook een geweldige manier om meer te weten te komen over de lokale geschiedenis en bezienswaardigheden van Amersfoort.
  • Goedkoop: met 20 euro per team (2-5 personen) is het een schijntje in vergelijking met de kosten voor binnen escape rooms. En je kunt het ook met meerdere teams tegelijk doen! 
Ontdek de verborgen plekken van Amersfoort.

Hoe werkt het?

Het proces is eenvoudig. Na je aanmelding krijg je een toegangscode en een link. Via de link krijg je de locatie waar je avontuur begint. Als je klaar bent om te beginnen, voer je de toegangscode in. Teamleden kunnen met dezelfde code op hun mobiel inloggen. Nadat je alle raadsels hebt opgelost en de stad hebt doorkruist, krijg je in het scorebord te zien hoe jullie het hebben gedaan ten opzichte van andere teams!

Cool! Ik wil wel een raadsel zien!

Een Outside Escape staat garant voor een hoop lol, puzzelplezier en je leert de stad beter kennen. Kun je je nieuwsgierigheid niet bedwingen en wil je wel eens zien wat voor soort raadsels je kunt verwachten? Probeer dan het raadsel hieronder.

Je staat op de Hof, midden in Amersfoort. Je kunt rondkijken en inzoomen. Kijk maar eens goed rond en vervolgens op de afbeelding hieronder. Weet jij het antwoord te vinden?

Wat is het woord van drie letters dat hier wordt gevraagd?

Controleer Hint?

Wat krijg je allemaal te zien?

Het is naast een escape ook een stadswandeling waarbij je langs de hoogtepunten van Amersfoort gaat. 

De Outside Escape begint de Outside Escape bij de Amersfoortse Kei aan de Arnhemsestraat en eindigt bij de Onze Lieve Vrouwetoren. Tijdens de route kom je langs alle de volgende bezienswaardigheden van de stad.

  • Stadspoorten

De stadspoorten van Amersfoort zijn overblijfselen van een tijdperk waarin muren en poorten van cruciaal belang waren voor de verdediging van een stad. De Kamperbinnenpoort is een van de oudste; een getuige van de vele veranderingen die de stad heeft ondergaan.

  • Muurhuizen

De muurhuizen in Amersfoort zijn een knap staaltje middeleeuwse stedenbouw. Gebouwd op de funderingen van de oude stadsmuren, vertellen deze huizen het verhaal van een stad in groei en de noodzaak van uitbreiding in een tijd waarin ruimte en veiligheid schaars waren.

  • Mondriaanhuis

Het Mondriaanhuis is niet alleen het geboortehuis van de wereldberoemde kunstenaar Piet Mondriaan, maar het dient ook als een culturele tijdscapsule. Het huis belicht het leven en de tijden van Mondriaan en biedt een kijkje in het begin van de 20e-eeuwse Nederlandse kunst.

  • Onze Lieve Vrouwetoren

Deze toren is een majestueus stuk architectuur en de derde hoogste laatmiddeleeuwse toren in Nederland. Met een hoogte van 98 meter domineert het de skyline van Amersfoort en dient het als een herinnering aan het religieuze en culturele belang van de stad.

  • Museum Flehite

Gehuisvest in drie laatmiddeleeuwse muurhuizen, presenteert het Museum Flehite een uitgebreide collectie die de rijke geschiedenis van Amersfoort omvat. Van kunst tot archeologische vondsten, dit museum is een venster op verschillende facetten van het verleden.

  • Sint Joriskerk

Daterend uit een periode tussen de 13e en 16e eeuw, staat de Sint Joriskerk als een stille getuige van de religieuze en architectonische evolutie van Amersfoort. Zijn gotische bouwstijl en rijke historie maken het een belangrijk cultureel monument.

Tot slot, een laatste tip

Zin om de Outside Escape te boeken? Je kunt hem op ieder moment naar wensen starten. De Outside Escape Amersfoort is ook geschikt om ‘s avonds te lopen. Extra spannend! Neem dan wel een zaklamp mee!

Geweldig uitje

Ik vond het een erg leuke en leerzame speurtocht door de stad. Als je van puzzelen en escape rooms houdt is dit echt een aanrader.

★★★★★

~Noa

Wat is het verhaal in Amersfoort?

In Amersfoort is zo’n 150 jaar geleden Piet Mondriaan geboren. In het verhaal van de Outside Escape wil iemand de stad onder water zetten. ‘Liever blauw dan groen’, zegt hij. Bij het Mondriaanhuis worden vreemde foto’s gevonden. De politie heeft jou ingeschakeld om te achterhalen wat er aan de hand is. En wat heeft Mondriaan hier mee te maken?

Alle veelgestelde vragen op een rij

Wat is de doelgroep?
De groep moet van wandelen en een beetje puzzelen houden. En een beetje met een mobiel kunnen werken. Onze doelgroep is verder heel breed. Van 14 jaar tot 80 jaar geven mensen aan veel plezier te beleven aan een Outside Escape. Dit maakt het perfect als klein bedrijfsuitje, of onderdeel van een groter geheel.
Wat is de ideale groepsgrootte?
Een Outside Escape kun je doen vanaf 2 personen. Voor grote groepen adviseren wij maximaal 4 deelnemers in 1 team te zetten. Uit ervaringen blijkt dat je 2 a 3 teams tegelijk de route in kunt sturen. Dat betekent dat je met een groep van 80 personen zo’n 30 minuten bezig bent met het vertrek. Groepen groter dan 80 personen kan wel, maar bedenk dan wel dat je even bezig bent met het vertrek. Als je vooraf in een cafeetje oid. gaat zitten is dit geen probleem voor een grote groep.
Hoe gaat een Outside Escape in zijn werk?
Voor een bedrijfsuitje kun je het beste even contact met ons opnemen. Wij maken dan een factuur en mailen jullie de toegangscodes. Je kunt het desgewenst 1 dag van tevoren nog regelen. Je krijgt dan van ons de start instructies via de mail. Je moet wel zelf teams maken van 2-6 personen en die per 2 a 3 teams per 5 minuten de route in sturen. Verder verdeelt het zich vanzelf over de route. Als je met zo’n 80 personen bent, kost het vertrek zo’n 30 minuten. Je kunt de teams na het einde naar een restaurant of café laten gaan voor een eindborrel. Wij kunnen ook de volledige organisatie regelen (voor een begeleider beginnen de kosten vanaf zo’n 350 euro).
Met hoeveel mensen kun je een Outside Escape doen?
Wij raden maximaal 4 personen per team aan. Met meer dan 4 per team is ook mogelijk, maar meer is niet per se beter voor het speelplezier. Je kunt ook met meerdere teams spelen. Bestel per team dan één toegangscode.
Moet ik reserveren?
Nee, reserveren is niet nodig, je kunt na bestelling van de toegangscode starten wanneer je wilt.

6 escape room ervaringen in Enschede

Duurzaam teamuitje: organiseer een outdoor escape

×
preloader