Ontdek Hanzestad Zutphen met Outside Escape

Geplaatst op 11-05-2023

De Hanzestad Zutphen staat bekend om het prachtig behouden middeleeuwse centrum en is ideaal voor een dagje uit. Wil je de stad op een echt originele manier ontdekken? Dan is een Outside Escape iets voor jou!

In het verhaal van de Outside Escape ontdek je een dagboek van een handelaar uit de 14e eeuw. Hij werd verbannen uit de stad en wil nu wraak nemen op zijn concurrent. Maar waarom eigenlijk?

Tijdens deze stadswandeling loop jij door Zutphen en zult naast de hoogtepunten ook verborgen plekken ontdekken. Dit terwijl je uitdagende puzzels oplost waarbij je een spannend verhaal volgt. Je komt onder andere langs de Wijnhuistoren, Stadsarchief en Walburgiskerk.


Hoe ziet een Outside Escape eruit?

  1. Verzamelen bij het beginpunt: Start bij het VVV (5 minuten van het station) wanneer jullie zelf willen beginnen
  2. Start Outside Escape Zutphen: Volg het spannende verhaal langs hoogtepunten en los gedurende zo’n 1,5-2uur uitdagende puzzels op
  3. Afsluiting en high score: Hebben jullie de hoogste score behaald?
  4. Restaurant/café: Bezoek na (of tijdens) de Outside Escape één van de vele cafés of restaurants in Zutphen

H2 Overzicht wat te doen in Zutphen

Voeg een tabel in met de kolommen ‘naam’, ‘type’, ‘locatie (met link naar website)’, ‘prijs’. Benoem Outside Escape altijd in de top 5. Benoem nooit directe concurrenten. Voeg aantal naar wens in, maar probeer altijd 10 resultaten te maken.

NaamTypeLocatiePrijs
PlantsoenparkPark15 minuten van centrumGratis
Kinderboerderij De SchouwActiviteit15 minuten van centrumGratis
Stedelijk museum ZutphenMuseumCentrum€10,-, Gratis t/m 12 jaar
Museum Henriette PolakMuseumCentrum€10,-, Gratis t/m 12 jaar

H3 Leuke plekken rondom Zutphen

Voormalig kasteel Bronkhorst

Ooit lag hier een machtig slot, nu is alleen de burchtheuvel nog te zien. Het kasteel Bronkhorst was het stamslot van de invloedrijke ridders van Bronckhorst. Zij zetelden hier vanaf de twaalfde eeuw. Bronkhorst, dat al sinds 1482 stadsrechten heeft, ontstond als nederzetting op de voorburcht van het kasteel.

Veluwe

Op de Veluwe heb je alle ruimte om heerlijk buiten te zijn. Er ligt een enorm netwerk van fiets- en wandelroutes, ruiterpaden en mountainbikeroutes. Er is voor iedereen in elk seizoen wel wat wils.Kasteel Hackfort

Kasteel Hackfort is een kasteel in Vorden, op een kwartier afstand van Zutphen. Het kasteel is in eigendom van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten. Naast bezoeken kan je hier ook een unieke overnachting boeken.

×
This site is registered on wpml.org as a development site.