Ontdek Hanzestad Zutphen met Outside Escape

Geplaatst op 11-05-2023 | Geüpdated op 22-06-2023

De Hanzestad Zutphen staat bekend om het prachtig behouden middeleeuwse centrum en is ideaal voor een dagje uit. Wil je de stad op een echt originele manier ontdekken? Dan is een Outside Escape iets voor jou!

In het verhaal van de Outside Escape ontdek je een dagboek van een handelaar uit de 14e eeuw. Hij werd verbannen uit de stad en wil nu wraak nemen op zijn concurrent. Maar waarom eigenlijk?

Tijdens deze stadswandeling loop je door Zutphen en zul je naast de hoogtepunten ook verborgen plekken ontdekken. Dit terwijl je uitdagende puzzels oplost waarbij je een spannend verhaal volgt. Je komt onder andere langs de Wijnhuistoren, de haven en Walburgiskerk.

Hoe ziet een Outside Escape eruit?

  1. Verzamelen bij het beginpunt: start bij het VVV op 5 minuten van het station. Bepaal zelf wanneer jullie willen beginnen.
  2. Start Outside Escape Zutphen: volg het spannende verhaal langs de hoogtepunten en los gedurende zo’n 1,5 tot 2 uur uitdagende puzzels op.
  3. Afsluiting en scorebord: wie heeft de hoogste score gehaald?
  4. Restaurant/café: bezoek na of tijdens de Outside Escape een van de vele cafés of restaurants in Zutphen.

Wat te doen in Zutphen?

NaamTypeLocatiePrijs
PlantsoenparkPark15 minuten van centrumGratis
Kinderboerderij De SchouwActiviteit15 minuten van centrumGratis
Stedelijk museum ZutphenMuseumCentrum€10,-, gratis t/m 12 jaar
Museum Henriette PolakMuseumCentrum€10,-, gratis t/m 12 jaar

Leuke plekken rondom Zutphen

Voormalig kasteel Bronkhorst

Ooit lag hier een machtig slot, nu is alleen de burchtheuvel nog te zien. Het kasteel Bronkhorst was het stamslot van de invloedrijke ridders van Bronckhorst. Zij zetelden hier vanaf de twaalfde eeuw. Bronkhorst, dat al sinds 1482 stadsrechten heeft, ontstond als nederzetting op de voorburcht van het kasteel.

Veluwe

Op de Veluwe heb je alle ruimte om heerlijk buiten te zijn. Er ligt een enorm netwerk van fiets- en wandelroutes, ruiterpaden en mountainbikeroutes. Er is voor iedereen in elk seizoen wel wat wils.

Kasteel Hackfort

Kasteel Hackfort is een kasteel in Vorden, op een kwartier afstand van Zutphen. Het kasteel is eigendom van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten. Naast bezoeken kan je hier ook een unieke overnachting boeken.

Buitenspeeldag 2023

Wat te doen in Den Haag? Een top 10!

×
preloader