Hoe werkt een Outside Escape precies?

Een Outside Escape is een automatisch geleide tour door een stad, een museum of andere locatie waarbij deelnemers in een team raadsels oplossen terwijl ze gaandeweg het verhaal ontdekken. Het stimuleert de deelnemers om goed rond te kijken. Ze krijgen alle informatie via de mobiele telefoon: route, verhaal, raadsels, hints en oplossingen. Spelers hoeven niets te installeren, en kunnen starten wanneer ze zelf willen.

Lees hieronder meer details over de werking van een Outside Escape. Of kijk bij onze werkwijze als je wilt weten hoe wij een Outside Escape op maat ontwikkelen.

Leuk uitje voor alle leeftijden. Fijn is dat je er de hele dag over mag doen, dus ook wat kunt drinken en eten onderweg. Heerlijke dag gehad!

★★★★★
~ Linda

Een Outside Escape in detail

  • Deelnemers spelen in teams van 2 tot 5 personen. Meer mag ook, maar de kans wordt dan groter dat niet iedereen helemaal is aangehaakt.
  • Ze kunnen starten wanneer ze willen. Het enige dat ze nodig hebben is de link naar de Outside Escape, installatie van een app is niet nodig.
  • Iedere speler kan via de eigen telefoon meedoen. Maar het is ook mogelijk om samen met één telefoon te spelen.
  • Om het verhaal te vertellen maken we gebruik van video, audio en tekst.
  • Het is niet mogelijk om vast te lopen, de hints bieden uiteindelijk altijd de oplossing.
  • Teams kunnen punten verdienen door de raadsels op te lossen met zo min mogelijk hints. Tijdens de route gaan ze ook op zoek naar foto’s van specifieke locaties. Na afloop verschijnt een scorebord waarmee een team de eigen score kan vergelijken met die van anderen. Op die manier kunnen teams tegen elkaar strijden.
  • Gemiddeld duurt een Outside Escape zo’n 2 uur, maar dat is variabel. Er is geen tijdslimiet, ieder team kan het op eigen tempo doen en gerust pauzeren voor een hapje of drankje.
  • Wij ontwikkelen over het algemeen voor een brede doelgroep, maar kunnen in opdracht voor een specifieke doelgroep ontwikkelen. Het is ook mogelijk meerdere varianten te maken, zoals bij de Outside Escape Oss. De deelnemers kunnen dan kiezen tussen de standaard en de uitdagende variant. In de uitdagende variant zijn de raadsels wat moeilijker.
  • De meeste van onze routes zijn geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar. We kunnen echter ook voor een jongere doelgroep ontwikkelen.
  • Bij het bepalen van de route houden we rekening met mensen in een rolstoel of scootmobiel.

Bekijk hier de demo van de Outside Escape Oss.

×
preloader