6 escape room ervaringen in Enschede

Geplaatst op 10-10-2023

Heb je zin in een escape in Enschede? Er zijn volop mogelijkheden, zowel binnen als buiten. Want ja, je kunt ook een outdoor escaperoom doen in Enschede.

Los het raadsel op!

Ben je nieuwsgierig geworden? Probeer dan eens het volgende raadsel op te lossen.

Je staat bij de Marktstraat, midden in het centrum van Enschede. Kijk goed rond en dan naar de afbeelding daaronder. Je kunt inzoomen en rondkijken. Weet jij het antwoord te vinden?

Welke woorden zoeken we?

Controleer Hint?

Wat is een buiten escape room?

Een buiten escape room lijkt op een escape room binnen. Je stapt in een spannend verhaal, moet out-of-the-box denken om de raadsels te kunnen oplossen. Je wordt soms verrast door verborgen plekken. En je werkt samen in een team.

Het voordeel van een buiten escape room is dat je ieder moment kunt beginnen. Je hoeft dus niet precies op tijd bij de locatie te zijn, start wanneer je wilt. En doe er zo lang over als je wilt, stop onderweg gerust even voor een hapje of drankje. En toch ook niet onbelangrijk, een outdoor escape is een stuk goedkoper, kijk maar bij Outside Escape Enschede. Indoor escaperooms zijn meestal 3 tot 6 keer zo duur als een outdoor escape room.

Outdoor Escape room Enschede
Outside Escape Enschede: een detective krijgt hulp van AI bij het opsporen van criminelen

6 escape room ervaringen in Enschede

Wij ontdekten deze 6 escapades in de grootste stad van Twente.

  • Outside Escape Enschede – 20 euro per team – duur: ongeveer 2 uur
  • Let’s escape – 110 euro per team – ongeveer 60 minuten
  • Zero55 / The Bank Vault – 15 euro per persoon – ongeveer 60 minuten
  • Escape Mission – 70 euro per team – ongeveer 60 minuten
  • Escaperoom Rutbeek – 90 euro per team – ongeveer 60 minuten
  • Room Escape – 96 euro per team – ongeveer 60 minuten

Veelgestelde vragen

Hieronder enkele veelgestelde vragen over Outside Escape.

Wat is de doelgroep?
De groep moet van wandelen en een beetje puzzelen houden. En een beetje met een mobiel kunnen werken. Onze doelgroep is verder heel breed. Van 14 jaar tot 80 jaar geven mensen aan veel plezier te beleven aan een Outside Escape. Dit maakt het perfect als klein bedrijfsuitje, of onderdeel van een groter geheel.
Wat is de ideale groepsgrootte?
Een Outside Escape kun je doen vanaf 2 personen. Voor grote groepen adviseren wij maximaal 4 deelnemers in 1 team te zetten. Uit ervaringen blijkt dat je 2 a 3 teams tegelijk de route in kunt sturen. Dat betekent dat je met een groep van 80 personen zo’n 30 minuten bezig bent met het vertrek. Groepen groter dan 80 personen kan wel, maar bedenk dan wel dat je even bezig bent met het vertrek. Als je vooraf in een cafeetje oid. gaat zitten is dit geen probleem voor een grote groep.
Hoe gaat een Outside Escape in zijn werk?
Voor een bedrijfsuitje kun je het beste even contact met ons opnemen. Wij maken dan een factuur en mailen jullie de toegangscodes. Je kunt het desgewenst 1 dag van tevoren nog regelen. Je krijgt dan van ons de start instructies via de mail. Je moet wel zelf teams maken van 2-6 personen en die per 2 a 3 teams per 5 minuten de route in sturen. Verder verdeelt het zich vanzelf over de route. Als je met zo’n 80 personen bent, kost het vertrek zo’n 30 minuten. Je kunt de teams na het einde naar een restaurant of café laten gaan voor een eindborrel. Wij kunnen ook de volledige organisatie regelen (voor een begeleider beginnen de kosten vanaf zo’n 350 euro).
Met hoeveel mensen kun je een Outside Escape doen?
Wij raden maximaal 4 personen per team aan. Met meer dan 4 per team is ook mogelijk, maar meer is niet per se beter voor het speelplezier. Je kunt ook met meerdere teams spelen. Bestel per team dan één toegangscode.
Moet ik reserveren?
Nee, reserveren is niet nodig, je kunt na bestelling van de toegangscode starten wanneer je wilt.

Ontdek Dordrecht met een stadswandeling vol raadsels

Escape room Amersfoort geen optie? Ontdek Amersfoort met een spannende escape room buiten!

×
preloader