Veelgestelde vragen

Hoe werkt een Outside Escape?

Hoe werkt dat, een Outside Escape?

Je kan op deze pagina precies lezen hoe een Outside Escape in zijn werk gaat.

Moet ik reserveren?

Nee hoor, reserveren is niet nodig. Nadat je hebt besteld op de website ontvang je binnen enkele minuten een link en toegangscode. Daarmee kun je de Outside Escape starten wanneer je maar wilt!

Met hoeveel mensen kun je een Outside Escape doen?

Een outside Escape is geschikt voor alle aantallen, of je nu met z’n tweeёn bent of met een groep van zestig personen!

Wel raden wij aan om een maximum van 5 personen per team aan te houden. Zo krijgt ieder teamlid de kans om actief mee te doen en blijft het voor iedereen leuk.

Speel je met meerdere teams? Bestel dan een aparte toegangscode voor ieder team.

Wat heb ik nodig?

Om onze city escapes te spelen, heb je het volgende nodig:

  • een mobiele telefoon (smartphone) met mobiel data-abonnement;
  • pen en papier kunnen handig zijn, maar zijn niet noodzakelijk;
  • als je in het donker speelt is een goede zaklamp vereist.

Zodra je bestelling is afgerond, ontvang je een link en toegangscode waarmee je de Outside Escape direct kunt starten vanaf je mobiele telefoon. Je kunt de Outside Escape niet vooraf downloaden.

Kan ik de route in het donker lopen?

Ja hoor, alleen kunnen sommige raadsels hierdoor wel uitdagender worden omdat de omgeving minder zichtbaar is. Neem in ieder geval een goede zaklamp mee!

Hoe lang duurt een Outside Escape?

Onze city escapes duren gemiddeld zo’n 2 uur, maar dit hangt uiteraard af van de snelheid waarmee je de raadsels oplost. Iedere route is ongeveer 2,5 kilometer lang.

Er is verder geen tijdslimiet. Je kunt onderweg altijd even genieten op een terrasje!

Voor welke leeftijden is de Outside Escape geschikt?

Onze city escapes hebben meerdere niveaus. De beschikbare niveaus staan vermeld op de productpagina van iedere iedere Outside Escape.

Outside Escapes met een ‘Eenvoudig’ of ‘Gemiddeld’ niveau zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Routes met een ‘Uitdagend’ niveau zijn meer geschikt voor deelnemers vanaf 15 jaar.

Op pad met jongere kinderen? Een Outside Escape is ook hartstikke leuk voor de kleintjes, maar wij raden wel aan om dit onder begeleiding van volwassenen te doen.

Is de route rolstoelvriendelijk?

Bij het ontwerpen van onze city escapes proberen wij de route altijd zo toegankelijk mogelijk te houden. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

Gelukkig zijn de meeste van onze routes volledig rolstoelvriendelijk! Op de productpagina van een route zie je een rolstoel-icoontje wanneer de route volledig rolstoelvriendelijk is.

Je kan ook filteren op toegankelijkheid wanneer je ons routeoverzicht bezoekt.

Kunnen we onderweg stoppen voor een pauze?

Jazeker, er is geen tijdslimiet! Het zou ook zonde zijn, om het mooie aanbod van horeca en bezienswaardigheden in iedere stad te moeten missen, toch?

Is de route in andere talen beschikbaar?

Alle Outside Escapes zijn in het Nederlands beschikbaar. Sommige Outside Escapes zijn ook in het Engels of Duits te volgen. Bij iedere Outside Escape staat met vlaggetjes aangegeven in welke talen een route beschikbaar is.

Naast Nederlands, Engels en Duits zijn er op dit moment helaas geen andere talen beschikbaar.

Heb ik een data-abonnement nodig tijdens de Outside Escape?

Ja, onze city escapes zijn namelijk volledig online. Je hebt dus een mobiel data-abonnement nodig om een Outside Escape te kunnen spelen.

Een route neemt maximaal 40 MB aan data in beslag.

Moet ik een app installeren?

Nee, je hoeft niets te installeren. De hele route staat online en werkt via je browser!

Kun je tegen elkaar spelen?

Jazeker! Sterker nog, wij denken dat een Outside Escape alleen maar spannender wordt wanneer je er een wedstrijd van maakt!

Ieder team krijgt punten op basis van de gegeven antwoorden en het aantal gebruikte hints. Na afloop krijg je een scorebord te zien zodat je je eigen score kunt vergelijken met die van andere teams.

Wat zijn het begin- en eindpunt van de route?

Voor iedere route staat het begin- en eindpunt vermeld op de productpagina.

Kan ik met meerdere teams tegelijk spelen?

Ja hoor, je kan onze city escapes met meerdere teams tegelijk spelen. We raden aan om in dit geval voor iedere team een aparte toegangscode te bestellen, zodat de teamscores bijgehouden worden op ons online scorebord.

Kan ik iets winnen?

Alleen eeuwige roem! De uitdaging is om zo dicht mogelijk bij het maximaal aantal punten te komen, door alle vragen in één keer goed te beantwoorden en geen hints te gebruiken.

Wij verzorgen geen prijzenpakket, maar je kan wel zelf een leuke prijs regelen voor het winnende team!

Is dit een manier om de stad te leren kennen?

Jazeker, tijdens onze Outside Escapes kom je langs bekende én minder bekende bezienswaardigheden van een stad. Ook ontdek je misschien verborgen plaatsen die je anders nooit had gezien!

Wij kennen de stad al, is het dan nog wel leuk?

Onze city escapes zijn leuk voor iedereen, ook wanneer je een stad al op je duimpje kent (of misschien denkt te kennen)!

De raadsels en puzzels zijn ontwikkeld om deelnemers scherp te houden en hun observatievermogen op de proef te stellen. Wij ontvangen regelmatig berichten van enthousiaste deelnemers die al langer in een stad wonen en tóch nieuwe dingen hebben ontdekt!

Waar gaat de route langs?

Informatie over het start- en eindpunt van een route vind je op de productpagina. Ook vind je hier een icoontje wat weergeeft of een route door het stadscentrum of een wijk buiten het centrum loopt.

Wil je toch liever de exacte route weten voor vertrek? Dan kun je het altijd even aan ons vragen.

Kunnen we de Outside Escape met meerdere telefoons tegelijk spelen?

Ja, dat kan. Je kunt binnen je team de toegangscode delen met je teamgenoten. Wel raden we aan om de toegangscode niet te delen met andere teams. Zo blijft de teamscore jullie eigen prestatie!

Kan ik vast komen te zitten als ik de oplossing van een raadsel niet weet te vinden?

Nee hoor, via de optionele hints kun je de oplossing van een puzzel altijd achterhalen. Je kan tot drie hints aanvragen en de laatste hint geeft je altijd het antwoord.

Het aanvragen van een hint kost je wel punten, dus wees voorzichtig!

Wat te doen als m’n batterij leeg is tijdens het spelen?

Dat is geen probleem. Je kunt de inloglink en toegangscode gebruiken om op een andere telefoon verder te gaan. Er is geen tijdslimiet, dus je kunt eventueel zelfs op een andere dag de route afmaken!

Hoe vaak kunnen we de Outside Escape doen?

Je kunt de Outside Escape één keer spelen. Je kunt je teamgenoten op hun eigen telefoon laten meedoen met de Outside Escape door dezelfde toegangscode te gebruiken.

Iedere Outside Escape heeft een eigen verhaal en eigen raadsels, dus probeer het gerust een tweede keer in een andere stad!

Spelen met meerdere teams, grotere groepen, team- of bedrijfsuitje

Met hoeveel mensen kunnen we een Outside Escape doen?

Je kunt een Outside Escape met grote groepen doen, tot ongeveer 80 mensen. Wij raden aan om met maximaal 5 personen in een team te spelen. Hoewel je ook met meer dan 5 personen in een team kan spelen, wordt het hiermee lastig om iedereen actief in de puzzels te betrekken.

Ook raden we aan om de teams met tussenpozen van een paar minuten te laten vertrekken, zodat ze elkaar niet te veel in de weg lopen. Na de start verspreiden de teams zich vaak vanzelf, omdat het ene team de raadsels meestal sneller oplost dan het andere team.

Er is in principe geen begeleiding bij, je zult dus zelf de teams moeten indelen. Mocht je toch begeleiding en/of catering willen, vraag dan gerust om een offerte!

Is er begeleiding op locatie?

Er gaat normaal gesproken geen begeleider mee tijdens onze city escapes. Maar het is wel mogelijk dit te boeken!

Is er horeca in de buurt?

Ja, het eindpunt van iedere route is altijd in de buurt van horecagelegenheden. Ook onderweg vind je genoeg opties om even te pauzeren.

Als je met meerdere teams speelt kun je afspreken om te starten en eindigen in een café of restaurant. Dat maakt het voor de wachtende teams een stuk aangenamer!

Wij kunnen op verzoek ook voor je reserveren, eventueel met een arrangement voor lunch, diner of borrel! Vraag hiervoor gerust en vrijblijvend een offerte aan.

Hoe plaats ik een bestelling voor een teamuitje?

Je kunt op onze site meerdere toegangscodes tegelijk bestellen. Per team van 2 tot 5 mensen heb je een aparte toegangscode nodig.

Je kunt ook via een factuur betalen. Stuur ons dan een berichtje voordat je gaat bestellen.

Hier vind je meer details over teamuitjes en grotere groepen.

Kan ik via een factuur betalen?

Dat kan zeker! Stuur ons even een berichtje met alle informatie (organisatienaam, factuuradres etc.), dan zorgen wij voor een factuur.

Kun je tegen elkaar spelen?

Jazeker! Ieder team krijgt punten op basis van de goede antwoorden, het aantal gebruikte hints en het aantal gevonden zoekfoto’s.

Na afloop krijg je een scorebord met de resultaten van ieder team te zien. Wie gaat er met de roem vandoor?

Kan iedereen meedoen met de Outside Escape?

Veel van onze routes hebben twee varianten: een basisvariant en een uitdagende variant voor deelnemers die wat meer uitdaging willen. De route en het verhaal voor beide varianten zijn hetzelfde. Ieder team kan zelf het moeilijkheidsniveau kiezen.

De meeste van onze routes zijn geschikt voor rolstoelgebruikers. Kijk op deze pagina om te zien welke dit zijn. Wanneer een route rolstoelvriendelijk is staat dit met een rolstoel-icoontje aangegeven.

Outside Escapes met een ‘Eenvoudig’ of ‘Gemiddeld’ niveau zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Routes met een ‘Uitdagend’ niveau zijn meer geschikt voor kinderen vanaf 15 jaar. Het niveau van iedere Outside Escape kun je vinden bij de beschrijving.

Bestellen

Wat kost een Outside Escape?

De kosten staan vermeld bij iedere route, je betaalt per team.

Hoe lang blijft een toegangscode geldig?

De toegangscode blijft geldig tot 3 maanden na het bestellen. Mocht je dat willen verlengen, mail ons dan gerust!

Hoe kan ik betalen?

Je kunt betalen via iDEAL, creditcard, PayPal, Bancontact en SOFORT Banking. Daarnaast accepteren we ook cadeaubonnen van DoenKado en Good4Fun.

Bedrijven en organisaties kunnen ook via een factuur bestellen.

Hoe kan ik bestellen?

Kies een route via onze website en klik op ‘bestel nu’. Je kunt meerdere toegangscodes tegelijk bestellen. Per team van ongeveer 2 tot 5 personen heb je een aparte toegangscode nodig.

Hoe kan ik een voucher inwisselen?

In het document met de voucher staat beschreven hoe je deze kunt gebruiken.
In het kort:

  • Maak een bestelling via onze site.
  • Voer bij afrekenen de vouchercode in.
    • De meeste bonnen kun je invoeren bij ‘waardebon code’ voordat je gaat bestellen
    • Bij Doenkado en Good4fun doe je dat tijdens het betalingsproces.
  • Na afronding van de bestelling ontvang je een e-mail met alle informatie.

De voucher werkt niet, wat nu?

De vouchercode kan zowel letters als cijfers bevatten. Let bij het invoeren goed op het verschil tussen bijvoorbeeld de letter l en het getal 1 en de letter O en het getal 0.

Als het dan nog steeds niet lukt, kun je ons altijd een berichtje sturen met de vouchercode, dan lossen wij het voor je op.

Hoe lang is de voucher geldig?

De vervaldatum staat op de voucher. Na het verzilveren van de voucher via onze website blijft je toegangscode nog minstens 3 maanden geldig.

Outside Escape op maat

Kan ik een Outside Escape op maat laten maken?

Ja, dat kan zeker en dat doen we graag! Kijk vooral eens op onze zakelijke site voor voorbeelden en meer informatie. Daar vind je ook onze contactgegevens, mail of bel ons gerust om je ideeёn met ons te bespreken!

Contact

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Kijk op onze contactpagina voor de juiste gegevens.

×
preloader