AI-technologie drijvende kracht achter nieuwe toeristische activiteit in Enschede

Enschede, 11 juli 2023 – Deze week is de lancering van een nieuwe escape-wandeling in Enschede, een unieke ervaring waarbij deelnemers worden ondergedompeld in een spannend verhaal over misdaad en de inzet van artificiële intelligentie. Deze city escape combineert het populaire concept van escape rooms met een stadstour om deelnemers het centrum van Enschede te laten verkennen.

“We hebben ChatGPT gebruikt bij het creëren van het verhaal waarin AI zelf een hoofdrol speelt”, zegt Vincent Renken, de creatieve geest achter dit concept. “Het was heel interessant om te zien welke ideeën de AI genereerde, het heeft ons echt geholpen. Ook bij het maken van afbeeldingen maken we gebruik van AI zoals DALL-E en Midjourney.”

Tijdens deze interactieve wandeling volgen de deelnemers een doortastende rechercheur die, geholpen door een geavanceerde AI-partner, een drugsbende probeert op te sporen. De AI is in staat patronen te herkennen en voorspellingen te doen over het gedrag van de drugsbende.

“Met deze escape-wandeling wilden we een nieuwe ervaring creëren waarin deelnemers niet alleen worden uitgedaagd om raadsels op te lossen, maar ook om na te denken over de rol van AI in onze samenleving”, zegt Renken. “In het verhaal ontdekt de rechercheur dat het gebruik van AI-technologie tot verrassende en onwenselijke situaties kan leiden.”

De route voert de deelnemers door het centrum van Enschede. “Wij willen spelers uitdagen om goed rond te kijken en de stad met andere ogen te bekijken”, aldus Martin Bruggink, mede-eigenaar van Outside Escape. “Tijdens de wandeling worden de spelers ondergedompeld in de geschiedenis en cultuur van de stad, en leren ze meer over bekende bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes.”

Over de organisatie: Outside Escape is een innovatief bedrijf dat zich toelegt op het creëren van unieke en interactieve ervaringen passend bij de stad. Met een passie voor storytelling en avontuur streeft Outside Escape ernaar om mensen te vermaken en de verhalen uit de stad te vertellen.

Over de escape-wandeling: de route duurt ongeveer 2 uur en kan op ieder moment worden gespeeld. De route is verkrijgbaar via Outside Escape. Mocht u de route willen uitproberen, of meer informatie willen, neem dan contact op via info@outsideescape.nl

×
preloader