Outside Escape: Een leuk alternatief voor een Escape room

Wij speelde zelf vaak Escape rooms en dachten: dit kan ook buiten toch!? Toen we aan het bouwen sloegen en vrienden het lieten testen waren ze enthousiast. Inmiddels hebben we in vele steden een Outside Escape gebouwd en merken gelukkig dat ook onze klanten enthousiast zijn!
Net als bij een Escape room moet je puzzelen en raadsels oplossen om verder te komen, maar… nu ben je buiten! En omdat je buiten loopt hebben we ook de mogelijkheid iets over de stad zelf te vertellen. Zo ontdek je een stad op een nieuwe manier en kom op unieke plekken waar je normaalgesproken niet zo snel zou komen.
In totaal wandel je in 1,5 tot 2 uur zo’n 2,5 kilometer door de stad en ontvouwt zich een uniek verhaal. Klaar voor een nieuwe ervaring? Doe een Outside Escape!

Wat kun je verwachten?

Een Outside Escape bestaat uit 4 onderdelen:
De route: Je komt zowel langs wat hoogtepunten van de stad als op wat bijzondere, meer verborgen plekjes. Bewoners van de stad zelf geven aan toch weer wat nieuws te vinden tijdens te wandeling*.
Raadsels: Voor de raadsels heb je altijd de omgeving nodig. We hebben de raadsels daar ter plekke gebouwd, dus kijk goed rond!
Het verhaal: Een spannend verhaal zorgt ervoor dat je snel door wilt naar de volgende puzzel. Ondertussen je leert weer iets nieuws over de stad!
Zoekfoto’s: blijf ook tijdens het wandelen goed rondkijken. Elke Outside Escape heeft een aantal zoekfoto’s voor een extra uitdaging!

Het was een erg leuke wandeling door onze eigen stad. Met onderweg raadsels om op te lossen en afbeeldingen te zoeken, waardoor je ineens hele nieuwe dingen ontdekt

Patricia schaafstra, deed Outside Escape Leiden

Een Escape Room heeft een highscore en wij dus ook! Haal zoveel mogelijk punten en eindig in onze ‘Hall of Fame’! Ook de tijd staat daarbij aan gegeven, maar alleen de punten spelen een rol in de klassering. Je kunt dus uitgebreid de tijd nemen.

Hoe gaat het in z’n werk? 

Een Outside Escape kun je starten wanneer je wilt. Je bestelt er een op de website en kunt daarna gelijk op pad. De start- en eindplek zijn ook aangegeven op de website. Zo kun je je hele bezoek aan de stad, inclusief een cafe of restaurantje, van te voren plannen.

Tot slot: We hebben in de routes ook nog wat historische verhalen over gebouwen of mensen die er gewoond hebben gestopt. Maar, deze informatie heb je niet nodig voor het verhaal en de raadsels. Je kunt dus zelf weten of je dat wel of niet leest.

Maar geloof niet alleen ons, bekijk ook hoe onze klanten onze routes beoordelen op Google en TripAdvisor.

Alle steden zijn natuurlijk leuk, maar deze stadjes verraste ons toch wel in het bijzonder:

  • Deventer: prachtig middeleeuws centrum! Heerlijk om doorheen te dwalen.
  • Dordrecht: veel leuke doorkijkjes, bruggen en water!
  • Haarlem: Handzaam centrum, veel historie en veel mooie gebouwen. (bekijk hieronder de intro van onze Outside Escape!

https://youtu.be/ui3cTzkjTKE

Mocht je meer informatie willen mail ons gerust op info@outsideescape.nl! Op onze hoofdpagina (bovenaan) vind je de nieuwste en populairste routes!

We hebben als team veel lol en plezier beleefd aan de Outside Escape in Den Bosch. Is veel minder stressvol dan een traditionele escape room en dat geeft ruimte om ook lekker te kletsen.

★★★★★

Fam. Van der Poel (Outside Escape Den Bosch) 

Toch weer nieuwe dingen geleerd uit mijn eigen stad. Mooie route, leuke puzzels en verhaal.

★★★★★

Fam. Schilperoord, deed Outside Escape Dordrecht

Wat een onwijs toffe manier om een stukje geschiedenis van de stad te leren kennen en tegelijkertijd meer te zien dan de standaard straten

★★★★★

Joyce (Outside Escape Amersfoort)

×
preloader