Weekend weg in Den Bosch

Geplaatst op 27-04-2023 | Geüpdated op 12-07-2023

Den Bosch (of ‘s-Hertogenbosch) is als hoofdstad van Noord-Brabant de perfecte plek voor een weekendje weg. Met een overvloed aan kerken, musea en gezellige straatjes is er genoeg te zien en te doen. Maar nu is er ook een nieuwe manier om Den Bosch te zien: een Outside Escape!

Een Outside Escape is een wandeltocht, stadstour en escaperoom in één. Samen met je vrienden of familie ga je op een spannend avontuur en duik je in het leven en werk van wereldberoemde schilder Jheronimus Bosch (of Jeroen Bosch). 

Het schilderij Tuin der Lusten is in bruikleen in het museum in Den Bosch maar blijkt nep te zijn. Help het museum om te achterhalen waar het originele schilderij gebleven is en wie de dader is. De Outside Escape neemt je mee langs hoogtepunten in Den Bosch zoals de Sint-Janskathedraal, Paleis Huis ten Bosch en het Jheronimus Bosch Art Center maar ook langs plekken waar de meeste mensen niet komen.

Raadsel in verhaal, 25% korting!

Hoe ziet een Outside Escape eruit?

  1. Verzamelen bij het beginpunt: Start bij de Ruische Poort wanneer jullie zelf willen beginnen
  2. Start Outside Escape Den Bosch: Volg het spannende verhaal langs hoogtepunten en los uitdagende puzzels op
  3. Afsluiting en high score: Hebben jullie de hoogste score behaald?
  4. Restaurant/café: Bezoek na (of tijdens) de Outside Escape één van de vele cafés of restaurants in Den Bosch

Wat is er nog meer te doen in Den Bosch?

Overzicht wat te doen in Den Bosch

NaamTypeLocatiePrijs
Sint-JanskerkBezienswaardigheidCentrumGratis
Jheronimus Bosch Art CenterMuseumCentrum€10,-
Willem Twee ArtcenterMuseumCentrumGratis
Den Bosch MarktMarktCentrum (wo, vr, za)Gratis

Leuke plekken rondom ‘s Hertogenbosch

Nationaal Park De Biesbosch

Het Nationaal Park de Biesbosch is een zoetwaterdelta met ongeveer 8.000 hectare rivieren en beken. Het park is 40 minuten buiten het centrum van Den Bosch te vinden en is een uniek natuurgebied waar je kan wandelen, fietsen en zelfs kanoën

Heusden Vestingwerken

Bezoek de unieke vestingwerken van Heusden op 25 minuten van het centrum van Den Bosch. Deze unieke stervormige vesting heeft een rijke geschiedenis en is gratis te bezoeken.

Efteling

De Efteling is het grootste attractiepark in de Benelux met achtbanen, theatershows en spectaculaire attracties. Dit attractiepark is binnen een half uur vanaf het centrum te bereiken. Actuele prijzen zijn op de website te vinden.

Een leuk alternatief voor een Escape room

Wat te doen in Deventer

×
preloader