De rijke geschiedenis van Oss

Oss heeft een verrassend rijke historie met het Museum Jan Cunen als middelpunt

Wist je dat in Oss de anticonceptiepil voor het eerst op grote schaal is geproduceerd? In 2023 viert Oss het themajaar #100yearspharmafuture. Wij ontwikkelden in opdracht van Museum Jan Cunen en stadsarchief Oss de Outside Escape Oss. Het is een spannende en vooral ook leuke escapewandeling geworden die langs de mooiste plekken van Oss voert en eindigt bij het museum.

Lees verderop meer over deze opdracht en bekijk de demo van deze Outside Escape!

Wat een leuke samenwerking was dit. Het is Vincent en Martin gelukt om de historie van Oss op een originele en creatieve manier nieuw leven in te blazen. De tour is hiervoor een ideaal instrument, dat ons nog veel plezier zal opleveren. Het concept sluit mooi aan bij onze belangrijkste doelgroepen en zal zeker ook nieuwe interesse wekken: voor het museum, zijn collectie én de lokale geschiedenis.

★★★★★

~ Herman Tibosch – directeur Museum Jan Cunen

Demo Outside Escape Oss

De Outside Escape in Oss duurt 1,5 tot 2 uur. De route is zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar. Voor de spelers met ervaring in escaperooms is er de uitdagende variant.
Hieronder vind je de link naar de Outside Escape Oss. Als je de Outside Escape wilt doorlopen, kun je de hints gebruiken om de antwoorden op te vragen. Dit werkt ook vanaf een laptop of computer. Maar we zeggen erbij: de Outside Escape in Oss lopen is echt veel leuker. Dan kun je gelijk een lekker taartje eten als je het Museum Jan Cunen bezoekt.

Naar de demo van de Outside Escape Oss.

Het verhaal van Outside Escape Oss

Rien lijkt plotseling van de aardbodem verdwenen. Marga maakt zich zorgen en gaat naar hem op zoek. Op zijn bureau vindt ze een slecht leesbaar recept met allerlei ontbrekende informatie. Wat is dit voor recept? En waarom zitten er punaises in de stadskaart die aan de muur hangt? Samen met je team los je de raadsels op terwijl je de stad ontdekt en het verhaal van Marga en Rien ontrafelt.

Bekijk de andere voorbeelden uit ons portfolio

×
preloader