Zo bereid je je voor op een Outside Escape stadswandeling

Een Outside Escape is een stadswandeling waarbij je via een spannende verhaal en raadsels      de stad ontdekt. Je zult zowel de hoogte punten van de stad zien als onverwachte plekjes en steegjes inlopen, waarbij je – zo horen we ook van locals – altijd wel wat nieuws ontdekt. Maar, hoe bereid je je nu voor op zo’n interactieve stadswandeling?

“Wat een leuke manier om de stad te verkennen. Je komt echt op plekjes waar je anders misschien niet geweest zou zijn. Doordat er geen tijdsdruk is kan je er ook echt van genieten. We hebben dit met meerdere teams gedaan en iedereen deed mee en vond het leuk, ondanks dat we in de regen liepen en een kroeg misschien verleidelijk was. Ik zou het ook zo nog een keer doen in een andere stad.”  

~Mechteld, over Outside Escape Delft

De voorbereiding 

Zorg voor een opgeladen telefoon en reken op zo’n 40MB aan mobiele data. Wij raden aan om met maximaal 4 personen in een team te spelen. Dan is iedereen echt betrokken bij het spel. Met meer spelers in een team mag natuurlijk wel. Het is mogelijk om met meerdere mobiels in te loggen met dezelfde toegangscode, maar spelers die later inloggen kunnen geen hints vragen. Het is leuk van te voren even naar het begin en eindpunt te kijken zodat je daar een cafe of restaurant kunt uitzoeken. Zorg tenslotte dat je het weer even checkt van te voren!

Tips

  1. Een Outside Escape kan ook een deel buiten het centrum lopen. Houd er qua kleding dus rekening mee dat je soms 30 minuten aan het weer bent overgeleverd. 
  2. Het is zo’n 2,5km lopen, maar je staat soms ook even stil om de raadsels op te lossen. Zorg dus dat je je daarop kleed (ivm. wind/regen). 
  3. Neem op tijd een hint bij de raadsels. Soms zit je gewoon net op een andere manier te denken. Wij adviseren om na maximaal 10 minuten een hint te nemen. 
  4. Bekijk het eindpunt en bedenk naar welk cafeetje je aan het einde wilt gaan voor een welverdiend drankje!

“Leuke manier om de stad te leren kennen. Zelfs onze pubers waren enthousiast en dat terwijl het pijpenstelen regende!”

Inge, over Outside Escape Leiden

Al vaak in Den Bosch geweest, maar door de outside escape kom je op plaatsen waar je nog nooit eerder geweest bent en zie je de stad op een andere manier. De outside escape zat op een leuke manier in elkaar. Dat belooft veel goeds voor andere outside escapes die ze zeker nog ooit gaan doen.

Martin van Balveren, over Outside Escape Den Bosch 

De outside escape is zeker voor herhaling vatbaar! Een hele leuke manier om een stukje historie van de stad te leren kennen. De duur van de escape is ook helemaal goed. Wij komen zeker nog eens terug in Haarlem en we zijn de volgende outside escape al aan het plannen.

Kathy Zwambach over Outside Escape Haarlem

×
preloader