Ontdek Gouda met een Outdoor Escape

Geplaatst op 17-10-2023

Wist je dat de naam Kaaskop een overblijfsel is van de oorlog tegen de Fransen? Begin 1800 regeert Napoleon nog over Nederland, maar hij begint zijn grip te verliezen. Franse soldaten krijgen steeds slechter betaald en ze beginnen Nederland te plunderen. Rondom Gouda liggen in boerenschuren veel kazen. Om zich te beschermen gebruiken de boeren de emmers waar ze de kazen in maken als helm. Kaaskoppen.

Ontdek Gouda!

Er zijn vele verhalen en leuke feitjes over Gouda te vertellen. Maar Gouda is ook een prachtige stad om te ontdekken. Er is genoeg te zien: grachten, een Waag, een oud stadhuis, vele kerken en mooie oude huizen. Je kunt hier heerlijk ronddwalen en neerstrijken op een van de vele terrasjes. Maar er zijn dus ook veel verborgen verhalen te vinden. Durf jij de uitdaging aan te gaan om Gouda te ontdekken met een Outdoor Escape?

Wat is een Outdoor Escape?

Een Outdoor Escape is een soort Escape Room, maar dan buiten. In plaats van opgesloten te zijn in een kamer, heb je de hele stad als je speelveld. Met een smartphone in de hand volg je met je team los je raadsels op en beleef je een meeslepend verhaal. Dit allemaal terwijl je de prachtige straten en monumenten van Gouda ontdekt. Elke Outdoor Escape is op maat gebouwd voor de stad. Elke stad is dus uniek!

Bijt je vast in de raadsels van de Outside Escape Amersfoort

Waarom een Outdoor Escape proberen?

  • Leer Gouda kennen: Je gaat de stad echt met een nieuwe blik bekijken. Het is niet alleen een avontuur dat je met elkaar beleeft, maar ook een geweldige manier om meer te weten te komen over de lokale geschiedenis en de bezienswaardigheden van Gouda.
  • Groepsuitje: Het is een spel dat je als team doet. Samen raadsels oplossen, wandelen en nieuwe dingen over de stad leren. Je scoort ook punten tijdens het spel voor het oplossen van de raadsels en het vinden van zoekfoto’s. Aan het einde van de route kun je je score vergelijken met andere teams op het scorebord. Als je met teams speelt krijg je ook de onderlinge scores te zien. Zo kun je de resultaten direct met je vrienden, familie of collega’s vergelijken. 
  • Goedkoop: met 20 euro per team (2-5 personen) ben je zo’n 1,5-2,5 uur op een leuke manier de stad aan het ontdekken. Je kunt het ook met meerdere teams tegelijk doen!
Ontdek de verborgen plekken van Amersfoort.

Hoe werkt het?

Het proces is eenvoudig. Na je aanmelding krijg je een toegangscode en een link. Via de link krijg je de locatie waar je avontuur begint. Als je klaar bent om te beginnen, voer je de toegangscode in. Teamleden kunnen met dezelfde code op hun mobiel inloggen. Nadat je alle raadsels hebt opgelost en de stad hebt doorkruist, krijg je in het scorebord te zien hoe jullie het hebben gedaan ten opzichte van andere teams!

Cool! Ik wil wel een raadsel zien!

Een Outdoor Escape staat garant voor een hoop lol, puzzelplezier en je leert de stad beter kennen. Kun je je nieuwsgierigheid niet bedwingen en wil je weleens zien wat voor soort raadsels je kunt verwachten? Probeer dan het raadsel hieronder.

Je kunt rondkijken en inzoomen via GoogleMaps. Kijk maar eens goed rond en vervolgens op de afbeelding hieronder. Weet jij het antwoord te vinden?

Je staat bij de Waag. Kijk eens goed naar het gebouw.
Hoeveel kazen moeten er af om de balans in evenwicht te brengen?

Controleer Hint?

Wat krijg je allemaal te zien?

Gouda staat bol van de prachtige steegjes, straatjes en monumenten. Hieronder vind je de route van Gouda zodat je je goed kunt voorbereiden op de Outdoor Escape.

Tot slot, een laatste tip

Zin om de Outside Escape te boeken? Je kunt hem op ieder moment naar wensen starten. Wil je een extra uitdaging? Loop de Outside Escape Gouda dan ‘s avonds. Extra spannend en extra veel speuren! Neem dan wel een zaklamp mee.

Geweldig uitje

Ik vond het een erg leuke en leerzame speurtocht door de stad. Als je van puzzelen en escape rooms houdt is dit echt een aanrader.

★★★★★

~Noa

Wat is het verhaal van de Outdoor Escape Gouda?

 Je werkt mee aan een modern toneelstuk dat zich afspeelt in het tegendraadse Gouda. Maar dan vindt er een aanslag plaats op de regisseur van het stuk. Jij krijgt de schuld. Weet je iedereen op te sporen en uit te vogelen wie de werkelijke dader is?

Alle veelgestelde vragen op een rij

Wat is de doelgroep?
De groep moet van wandelen en een beetje puzzelen houden. En een beetje met een mobiel kunnen werken. Onze doelgroep is verder heel breed. Van 14 jaar tot 80 jaar geven mensen aan veel plezier te beleven aan een Outside Escape. Dit maakt het perfect als klein bedrijfsuitje, of onderdeel van een groter geheel.
Wat is de ideale groepsgrootte?
Een Outside Escape kun je doen vanaf 2 personen. Voor grote groepen adviseren wij maximaal 4 deelnemers in 1 team te zetten. Uit ervaringen blijkt dat je 2 a 3 teams tegelijk de route in kunt sturen. Dat betekent dat je met een groep van 80 personen zo’n 30 minuten bezig bent met het vertrek. Groepen groter dan 80 personen kan wel, maar bedenk dan wel dat je even bezig bent met het vertrek. Als je vooraf in een cafeetje oid. gaat zitten is dit geen probleem voor een grote groep.
Hoe gaat een Outside Escape in zijn werk?
Voor een bedrijfsuitje kun je het beste even contact met ons opnemen. Wij maken dan een factuur en mailen jullie de toegangscodes. Je kunt het desgewenst 1 dag van tevoren nog regelen. Je krijgt dan van ons de start instructies via de mail. Je moet wel zelf teams maken van 2-6 personen en die per 2 a 3 teams per 5 minuten de route in sturen. Verder verdeelt het zich vanzelf over de route. Als je met zo’n 80 personen bent, kost het vertrek zo’n 30 minuten. Je kunt de teams na het einde naar een restaurant of café laten gaan voor een eindborrel. Wij kunnen ook de volledige organisatie regelen (voor een begeleider beginnen de kosten vanaf zo’n 350 euro).
Met hoeveel mensen kun je een Outside Escape doen?
Wij raden maximaal 4 personen per team aan. Met meer dan 4 per team is ook mogelijk, maar meer is niet per se beter voor het speelplezier. Je kunt ook met meerdere teams spelen. Bestel per team dan één toegangscode.
Moet ik reserveren?
Nee, reserveren is niet nodig, je kunt na bestelling van de toegangscode starten wanneer je wilt.

Duurzaam teamuitje: organiseer een outdoor escape

×
preloader