Op zoek naar ideeёn voor een schoolreisje of studiereis?

Leerzaam, interactief en gezellig!

Wat is er leuker dan een leerzaam schoolreisje? Een leerzaam schoolreisje waarbij je met andere leerlingen strijdt om de meeste punten natuurlijk!

Een Outside Escape is een uitstekend idee voor schoolreisjes, studietrips of als actieve opvulling voor je reisprogramma. Een Outside Escape is een digitale city escape, een stadstocht vol raadsels en puzzels waarbij deelnemende teams getest worden op samenwerking, observatievermogen en omgevingsbewustzijn.

Iedere Outside Escape is in een lokaal jasje gegoten. Aan de hand van een uniek mysterie gaan teams van maximaal 5 leerlingen op pad om de stad te ontdekken en het mysterie op te lossen. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone met internetverbinding!

Een gemiddelde Outside Escape duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Hierdoor zijn onze city escapes zeer geschikt als onderdeel van een schoolreisje of als actieve invulling van een dagdeel.

Meerdere middelbare scholen en MBO, HBO en WO studenten hebben onze city escapes al ontdekt! Boek je volgende schoolreisje bij Outside Escape en ontvang korting als onderwijsorganisatie. Benieuwd naar de moeilijkheidsgraad van onze city escapes? Wij kunnen op verzoek een demo sturen.

Om gebruik te maken van onderwijskorting en demo’s kun je ons altijd een berichtje sturen!

In welke stad ga jij op pad?

Bekijk onze routes

“Leerlingen waren erg enthousiast! Met name het competitie-element helpt 🙂 Leuk om met 35 leerlingen te doen.”  

★★★★★

~Marc – docent economie

Hoe werkt dat precies?

  • Bestel een Outside Escape in een stad naar keuze direct via onze website. Bestellen op basis van een factuur kan ook, stuur ons dan een berichtje.
  • Je coördineert het vertrek en de teamindeling zelf, er is geen begeleiding ter plaatse.
  • Teams van zo’n 4 of 5 leerlingen of studenten werken het beste!
  • Je bepaalt zelf hoe laat je start! Bij iedere route staat het start- en eindpunt vermeld.
  • Voor aanvang van de city escape geef je ieder team een inlog-link en een toegangscode, bijvoorbeeld via mail of WhatsApp.
  • Zorg dat iedereen een opgeladen telefoon meeneemt!

Eenmaal op locatie

  • Met één toegangscode kunnen alle teamleden op hun eigen mobiel inloggen en meespelen. Zolang ieder team minstens één telefoon met internetverbinding heeft kan de Escape beginnen.
  • Het kan verstandig zijn om de teams met tussenpozen van enkele minuten te laten vertrekken. Zo loopt niemand elkaar in de weg. Meestal verspreiden de teams zich hierna vanzelf door de stad, omdat het ene team de raadsels sneller oplost dan het andere team.
  • Elkaar inhalen tijdens de Outside Escape en met meerdere teams hetzelfde raadsel oplossen is niet alleen toegestaan, het levert soms ook hilarische momenten op!
  • Na afloop krijgt ieder team een scorebord te zien met de resultaten van alle teams. Wie gaat er met de hoofdprijs naar huis?

Twijfel je nog? Vraag om een demo van jouw gekozen route.

Vraag een demo aan

Meer weten?

Mocht je de exacte route van tevoren willen weten, of een demo willen aanvragen, stuur ons even een berichtje. Geef dan wel even aan om welke route het gaat!

Zie ook:

×
preloader