Eerste escape-route over Sint Maarten geopend

Bewoners van Utrecht kunnen dit jaar op een unieke manier Sint Maarten vieren. Er was al een stadswandeling en ook in de verschillende musea is veel te ontdekken over de beschermheilige van de stad. Nu is er daarnaast voor het eerst een escape-route beschikbaar om het verhaal van Sint Maarten te leren kennen.

Het idee voor de puzzeltocht is gebaseerd op de populaire escaperooms, waarbij de spelers in een spannend verhaal terechtkomen en raadsels moeten oplossen om verder te komen. In tegenstelling tot een escaperoom is deze escape-wandeling in de buitenlucht: de route voert dwars door het centrum van Utrecht.

“We ontdekten dat Sint Maarten nooit in Utrecht was geweest”, aldus Martin Bruggink, een van de ontwikkelaars van de escape-wandeling. “Maar de stad staat bol van de verwijzingen. Wij willen spelers uitdagen om goed rond te kijken en de stad met andere ogen te bekijken. Tijdens de wandeling lossen spelers raadsels op waarbij je altijd iets uit de omgeving nodig hebt.”

Sint Maarten speelt de hoofdrol in het verhaal tijdens deze stadswandeling. De heilige die op 11 november van het jaar 397 werd begraven, is weer tot leven gewekt in het verhaal dat de basis vormt voor de escape-route. Het doel is om hem op te sporen en te achterhalen wat hij wil bereiken.

De route duurt ongeveer 2 uur en is gratis beschikbaar tot en met 12 november. Mensen die de route willen doen kunnen naar de website gaan en een link en toegangscode opvragen. Daarmee kunnen ze op ieder moment de escape-wandeling doen. Alle informatie verschijnt op de telefoon.

Ga naar https://outsideescape.nl/product/outside-escape-utrecht-sint-maarten/ voor toegang tot de escape-route.

×
preloader